Šventosios seniūnijos darbuotojai Trispalvės nerado pirmadienio ryte. Seniūnijos nuotr.

„Atkūrimo šimtmetį pasitinkame su liūdesiu. Pavogta Šventosios seniūnijos kieme plevėsuojanti Trispalvė. Mačiusius ir ką nors žinančius labai prašome informuoti mus arba policiją“, – tokiais žodžiais valdininkai kreipiasi į visuomenę.

Panašu, kad lietuvaičius artėjant Vasario 16-ajai apėmė visuotinė Trispalvių manija. Valstybės vėliavų gamintojai skėsčioja rankomis – nespėja Trispalvių gaminti, o prekybininkai gali pasiūlyti nebent istorinę vėliavą su Vyčiu. Tad nieko nuostabaus, kad kažkuriam „tikram“ lietuviui trūko kantrybė – ėmė ir nusiraškė valstybės simbolį tiesiai nuo stiebo prie Šventosios seniūnijos.

„Naują vėliavą mes turime. Netgi penktadienį buvome susirengę pakeisti iki šiol čia plevėsavusią Trispalvę nauja, nes buvo sena, paplyšusi, – pasakoja seniūnė Veronika Skeberdytė. – Tačiau susilaikiau – pagalvojau, jog naują vėliavą pakabinsime prieš pat Valstybės atkūrimo šimtmetį. Akivaizdu, kad vagių tai nesustabdė“.

Šventosios seniūnijos darbuotojai valstybės vėliavos pasigedo pirmadienio rytą, kai atvyko į darbą. Tiesa, greta Trispalvės (ant skirtingų stiebų) yra iškeltos Palangos bei Šventosios vėliavos, bet vagys jomis nesusidomėjo. V.Skeberdytė pastebi, kad spaudžiant šaltukui nuleisti vėliavą nėra labai lengva ir paprasta. „Visų pirma, šis procesas, net šį darbą nebe pirmą kartą atliekančiam žmogui, užtrunka maždaug dešimt minučių. Antra, vėliavą pakeliant ar nuleidžiant sklinda triukšmas – šio darbo neįmanoma atlikti tyliai, jog niekas negirdėtų. Todėl tikiu, kad kažkas tikrai matė, pastebėjo vagystę. Kreipiausi per socialinius tinklus į gyventojus. Surasti vagį mums svarbu ne finansine, o moraline prasme“, – aiškina Šventosios seniūnė V.Skeberdytė.

Ji mano, kad vagys neatkeliavo iš svetur, greičiausiai yra vietos gyventojai. Taip pat žinoma, kad vėliava dingo sekmadienį, nes šeštadienį Trispalvė tebepleveno.

Nauja vėliava prie Šventosios seniūnijos pastato bus iškelta pačiu artimiausiu metu, o taip pat nuo šiol ją akylai saugos ir vaizdo kamera. Seniūnė neatmeta, jog dėl šio įvykio bus kreiptasi ir į teisėsaugą. Kokiu tikslu? Juk pavogta vėliava buvo sena, ją reikėjo pakeisti. V.Skeberdytė viliasi, kad išaiškinus vagį, nauda bus prevencinė, pasitarnaus kaip auklėjamoji žinia nusikalsti linkusiems asmenims.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: