Žydrūnė Jankauskienė

Šiandien Nepriklausomybės aikštėje Valstybės atkūrimo 100-mečio proga buvo atidengtas Palangos moksleivių kurtas monolitinis suoliukas iš 100 keraminių plytelių! Taip startavo šiųmetė solidi Vasario 16-oji Palangoje.

Atidarant Valstybės 100-mečiui skirtus renginius, Nepriklausomybės aikštėje buvo pakeltos trys trispalvės. Susirinkusiems koncertavo vaikų choras, skambėjo sveikinimo kalbos, padėkos.

Palangos miesto savivaldybės inicijuotame projekte ,,Prie istorijos prisilietus“ dalyvavo 1750 mokinių, 82 švietimo įstaigų klasės. Visas svarbus ir reikšmingas darbas įamžintas skaidrių filme. Išsamiau su projekto veikla bus galima susipažinti Vasario 16-osios Gala koncerto metu Palangos koncertų salėje.

O kas nespėjo į įspūdingojo suoliuko atidarymą, neturėtų nusiminti – šis suolas yra ilgaamžis ir pasitiks bei džiugins visus ne vieną dešimtmetį. Kviečiame prisėsti ant 100-mečio suoliuko bei įvertinti jaunųjų kurorto kūrėjų darbus. Mat kiekvieną suoliuką sudarančią keraminę plytelę sukūrė mūsų vaikai, kiekviename jų darbelyje atsispindi tam tikras svarbus istorinis įvykis.

Taip pat skaitykite: