Pradžia Naujienos Aktualijos Gripo epidemija paskelbta ir Kretingoje. Palanga vis dar susilaiko

Gripo epidemija paskelbta ir Kretingoje. Palanga vis dar susilaiko

39

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai informuoja, kad šeštąją metų savaitę (vasario 5–11 d.) Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis padidėjo nežymiai (nuo 192,7 atvejo dešimčiai tūkstančių gyventojų iki 205,8 atvejo). Nuo vasario 12 d. gripo epidemija paskelbta ir Kretingos rajone. Tai jau ketvirta savivaldybė apskrityje. Tą pačią dieną rekomenduota epidemiją skelbti ir Palangoje.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 1989 gripo atvejai (iš jų – 836 vaikai), tai sudarė 30,4 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo hospitalizuoti 47 ligoniai (iš jų – 30 vaikai). Šiemet šeštos metų savaitės sergamumo rodiklis ir vėl buvo didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį (pernai šiuo laikotarpiu sergamumas siekė 113,4 atvejo dešimčiai tūkstančių gyventojų).

NVSC duomenimis, Palangos mieste sergamumas siekė 103,9 atvejo. Pas mus iš viso serga 160 gyventojų (tarp jų 64 vaikai iki 17 m.), iš kurių gripas kamuoja 68 (19 vaikų). Kol kas nė vieno gripuojančio nėra tik Neringoje, nors bendras persišaldymo sergamumas čia siekia 179,8 atvejo dešimčiai tūkstančių gyventojų. Sudėtingiausia situacija išlieka Kretingos rajone, kur sergamumo rodiklis – 313,4 atvejo (iš 1198 sergančiųjų gripas diagnozuotas 290 gyventojų). Sudėtinga situacija ir uostamiestyje, kur iš viso serga 3482 gyventojai, tarp kurių gripuoja 1049 (sergamumo rodiklis – 232,6 atvejo).

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkstančių gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų. Įvertinus sergamumo gripu ir ŪVKTI Klaipėdos apskrities savivaldybėse duomenis, NVSC Klaipėdos departamentas vasario 12 d. dar kartą (jau trečią) pateikė siūlymą Palangos miesto savivaldybei dėl gripo epidemijos skelbimo Palangos mieste.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: