Pradžia Laisvalaikis Unikalus koncertas Kurhauze – baroko muzika svingo, bliuzo ir latino ritmais (papildyta...

Unikalus koncertas Kurhauze – baroko muzika svingo, bliuzo ir latino ritmais (papildyta vaizdo įrašu)

75

Nikolajus Gladskich – aktorius, dainininkas, nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Koncerto rengėjų nuotr.

Vasario 17 d. 19 val. nepraleiskite progos Palangos kurhauzo salėje išgirsti šią išskirtinę programą. Ypač retas, neįprastas balsas ir originalios aranžuotės, atlikėjų meistriškumas ir patys gražiausi kūriniai nepaliks abejingų.

Nikolajus Gladskich – aktorius, dainininkas, nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Koncerto rengėjų nuotr.

Jaunas charizmatiškas atlikėjas, unikalaus ir neįtikėtinai kerinčio balso savininkas Nikolajus Gladskich savo kūryboje sujungia klasikinio operos dainavimo ir šiuolaikinių vokalinių žanrų tradicijas. Nikolajus – aktorius, dainininkas, nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Išsilavinimą jis įgijo geriausioje Rusijos teatro aukštojoje mokykloje – Valstybiniame teatro meno institute (GITIS), vieno garsiausių pasaulyje režisieriaus Romano Viktiuko meistriškumo klasėje, o muziką studijavo Hagos karališkojoje konservatorijoje Olandijoje.

Nikolajaus talentas pripažintas pasaulyje, jis gavo net du aukščiausius apdovanojimus Kanų festivalyje – už geriausią trumpą muzikinį filmą ir už geriausį vyro vaidmenį.

Neįtikėtinai kerinčio balso savininkas N.Gladskich pristatys unikalią programą, kuri apjungia džiazą ir barokinę muziką. Koncerto rengėjų nuotr.

Šis koncertas Palangoje – pirmas pasirodymas Lietuvoje, jo metu dainininkas pristatys savo naują išskirtinę programą. Paėjusių metų pavasarį Nikolajus nusprendė sukurti kažką naujo ir neįprasto – koncertinę programą, kuri apjungtų džiazą ir barokinę muziką. Taip gimė ir pavadinimas – „JazzAntique“. Projekto unikalumas slypi tame, kad solistas yra kontratenoras – pats aukščiausias vyriškas balsas, baroko epochos simbolis. Dainininko keturių oktavų balso diapazonas ir nepriekaištinga vokalinė technika leidžia jam įgyvendinti pačias drąsiausias idėjas.

Solistas yra kontratenoras – pats aukščiausias vyriškas balsas, baroko epochos simbolis. Koncerto rengėjų nuotr.

„JazzAntique“ – tai unikalus eksperimentas, kai muzikantai improvizuoja, keisdami XVII ir XVIII amžiaus kūrinių ritminę strukūrą. Pasirodo, baroko muzika puikiai skamba svingo, bliuzo ar latino ritmais. Programos metu taip pat išgirsite autentiškus kūrinius su klavesinu bei džiazo standartus.

Kartu su Nikolajumi projekte dirba pianistas Vladimiras Sedovas – Maskvos valstybinės konservatorijos absolventas, tarptautinių konkursų laureatas, Moskoncerto solistas. Vladimiras dalyvavo tarptautiniuose ir nacionaliniuose festifaliuose. Koncertuoja su žymiais muzikantais ir kolektyvais, yra ansamblio „Sedov Jazz Trio“ meno vadovas.

Kartu projekte dirba pianistas Vladimiras Sedovas – Maskvos valstybinės konservatorijos absolventas,  tarptautinių konkursų laureatas, Moskoncerto solistas. Koncerto rengėjų nuotr.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: