Pradžia Laisvalaikis Virš Klaipėdos senamiesčio stogų – užburiantys „Šimtmečio vartai“

Virš Klaipėdos senamiesčio stogų – užburiantys „Šimtmečio vartai“

95

Italijos menininkų projektai jau apkeliavo visą pasaulį bei puošė mados namus „Dolce & Gabbana“, „BVLGARI“, „Louis Vuitton“. Festivalio rengėjų nuotr.

Vasario 15–17 d. į Klaipėdos „Šviesų festivalį“ kviečiantys organizatoriai garantuoja, jog pajusti Italijos grožį ir dvasią leis kertinis festivalio projektas – „Šimtmečių vartai“. Gerokai virš Klaipėdos senamiesčio pastatų iškilusi pastolinė konstrukcija šiuo metu dekoruojama šviesomis, puošiamos ir šviesos tunelį sudarančios arkos. Dar trys dešimtys festivalio projektų Klaipėdą papuoš tik festivalio išvakarėse.

„Kitiems festivalio projektams tokio ilgo pasirengimo nereikia, apskritai, tai pats didžiausias ir sudėtingiausias projektas per visą „Šviesų festivalio“ gyvavimo laiką. Juokaujame, jog, jei kažkas dar nežinojo apie festivalį, iškilus 24 metrų aukščio pastolinei konstrukcijai, kasdien tokių yra vis mažiau“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

Organizatoriai tikisi, jog rėmėjų dėka tai bus įspūdingiausias „Šviesų festivalis“, o spalvingas projektas „Šimtmečių vartai“ – išskirtinė dovana visai Lietuvai.

„Labai simboliška ir gražu, jog renginys vyks tomis dienomis, kai minėsime Lietuvai labai svarbią datą – Nepriklausomybės paskelbimo dienos šimtmetį. Džiaugiamės suteikta galimybe prisidėti prie šio grandiozinio renginio, kuris sukvies susiburti ir pajusti tų dienų dvasią tiek miesto gyventojus, tiek svečius“, – sako „Šviesų festivalio“ mecenato „Seafish Trade“ direktorius Jurijus Zplotnickis.

Pasak festivalio organizatorių, „Šimtmečių vartus“ kuriantys Italijos menininkai žavisi Klaipėda, tačiau kasdien pastebi, jog senamiestyje labai mažai žmonių. Tiesa, giria maistą ir lietuvių atsakingumą, kaip pavyzdį minėdami kompanijos „Globalita“ darbą – milžiniškų pastolinių vartų surinkimą.

Pastolius dovanojusios ir Vilniuje įsikūrusios kompanijos „Layher Baltic“ vadovo teigimu, kiekvieno indėlis į savo šalį, savo miestą yra be galo svarbus.„Nė kiek neabejojome, kad norime ir turime dalyvauti šiame projekte bei palaikyti „Klaipėdos šventes“. Mūsų kompanija įsikūrusi Vilniuje, tačiau Klaipėdoje turime daug klientų, todėl tai mūsų mažas indėlis į gerą klaipėdiečių nuotaiką Lietuvos atkūrimo šimtmečio šventėje ir „Šviesų festivalyje“, – sako „Layher Baltic“ vadovas Viktoras Voroncovas.

Didysis projekto pristatymas sutaps su festivalio startu – vasario 15 d., ketvirtadienį, 18 val. visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai laukiami Teatro aikštėje, kur su miesto šeimininko mero Vytauto Grubliausko sveikinimu ir trupės „Liepsnojantis šerkšnas“ pasirodymu bus įžiebti „Šimtmečių vartai“.

Net keturis vakarus lankytojus pasitiks septyni skirtingi šviesos ir muzikos šou, tarp kurių ir speciali dedikacija Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. „Šimtmečių vartų“ tunelio, sudaryto iš medinių arkų, ilgis – 200 metrų. Italijos menininkų projektai jau apkeliavo visą pasaulį bei puošė mados namus „Dolce & Gabbana“, „BVLGARI“, „Louis Vuitton“.

Vasario 17-ąją 20 val. visus gyvūnų mylėtojus šventės organizatoriai kviečia į naktinį šviečiančių augintinių paradą, kurio metu nuo dalyviai žygiuos nuo Taravos Anikės (Teatro aikštė) iki Senamiesčio sargo. Šeimininkai savo augintinius raginami puošti įvairiais šviečiančiais atributais, lemputėmis, aktyviai dalyvauti bei kurti šventinę nuotaiką. Eisenos priekyje pamatysime Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologus ir keturkojus pareigūnus.

„Labai smagu, jog mūsų registracijos sistemoje – jau daugiau nei šimtas įvairių veislių šunų ir šuniukų. Tarp užsiregistravusių – itin daug vilniečių, taip pat Kauno, Tauragės, Mažeikių, Šiaulių, Šilutės, Telšių gyentojai, tačiau didžioji dalis – klaipėdiečiai.

Likus valandai iki renginio pradžios, iš anksto užregistruotų augintinių šeimininkai, Teatro aikštėje galės pasiimti dalyvio numerį, o iki tol neužsiregistravę – tą padaryti vietoje.    

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: