Palangos miesto savivaldybė ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinė jau ne vienerius metus vykstantį bendradarbiavimą kultūros ir kitose srityse penktadienį užtvirtino bendradarbiavimo sutartimi. Ją pasirašė miesto meras Šarūnas Vaitkus ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės vadas Donatas Lengvinas.

Savivaldybė ir pasieniečiai susitarė tarpusavyje bendradarbiauti, gerinant savivaldybės gyventojų gyvenimo kokybę, plėtojant bei įgyvendinant veiklas gyventojų poilsio organizavimo, sporto, edukacinių priemonių organizavimo, viešosios tvarkos palaikymo, administracinių nusižengimų ar nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo priemonių srityse.

Pakrančių apsaugos rinktinė įsipareigojo pagal galimybes suteikti pagalbą organizuojant ir vykdant ugdomuosius, pilietiškumo, patriotiškumo, fizinio aktyvumo skatinimo, poilsio organizavimo, administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo renginius ir projektus. Taip pat – teikti siūlymus, kuriant administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo, Savivaldybės gyventojų fizinio aktyvumo skatinimo, poilsio organizavimo programas, pagal galimybes ir kompetenciją organizuoti bei dalyvauti pasidalinimo gerąja praktika renginiuose ir projektuose.

Savivaldybė įsipareigojo skatinti miesto bendruomenę glaudžiau bendradarbiauti su rinktine ir jos struktūriniais padaliniais, organizuojant bendrus kultūrinius, sportinius, edukacinius bei kitus renginius. Taip pat sutarta bendradarbiauti rengiant ir vykdant ugdomuosius administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencijos ir užkardymo, pilietiškumo, patriotiškumo, fizinio aktyvumo skatinimo, poilsio organizavimo renginius ir projektus, pagal galimybes dalyvauti Pakrančių apsaugos rinktinės organizuojamuose renginiuose ir projektuose, keistis gerąja patirtimi prevencinių programų gyventojų socialinės gerovės skatinimo srityse.

Prieš pasirašydamas sutartį Palangos miesto meras Š. Vaitkus pabrėžė, jog Savivaldybės ir Pakrančių apsaugos rinktinės bendradarbiavimas sėkmingai plėtojamas jau ne vienerius metu. „Bendradarbiaujame ne tik kultūros srityje. Mums labai svarbi pasieniečių pagalba ir užtikrinant viešąją tvarką mieste – tiek paplūdimiuose, tiek miesto gatvėse. Už tai, taip pat – už puikų darbą Palangos oro uoste, esame dėkingi. Neabejoju, kad bendro darbo rezultatai visuomenei – tiek palangiškiams, tiek ir kurorto svečiams – yra tikrai pastebimi“, – sakė Š. Vaitkus.

Pakrančių apsaugos rinktinės vadas D. Lengvinas taip pat pripažino, jog bendrų darbų su Savivaldybe jau būta nemažai, o pasirašoma bendradarbiavimo sutartis visa tai tik įteisins oficialiai. „Bendradarbiausime ir toliau“, – teigė D. Lengvinas.

„V.P.“ inf.

Sutartį pasirašė miesto meras Šarūnas Vaitkus ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės vadas Donatas Lengvinas

Taip pat skaitykite: