Kurortas ateina į sostinę: „Palangos dienos“ šiandien prisistatė Seime (vaizdo transliacija)

Šiais metais šventinių renginių ciklas, skirtas Palangos gimtadieniui, pirmąjį kartą peržengė kurorto ribas – šiandien „Palangos dienos“ pristatytos Vilniuje, Seime. Transliaciją iš parlamento galite žiūrėti „Vakarinės Palangos“ feisbuko paskyroje:

https://www.facebook.com/Palangos-miesto-laikra%C5%A1tis-Vakarin%C4%97-Palanga-356650581039568/?pnref=story

Parlamento galerijoje vyksiančiame renginyje, kuriame dalyvauja ir miesto vadovai, ir gausus vietos bendruomenės narių būrys, ne tik akcentuotos Palangai, Šventajai ir visai Lietuvai svarbios datos – kartu tai ir šventės „Palangos dienos“ sklaida, Palangos ir Šventosios heraldikos kūrėjų – menininkų Petro Barono bei Gražinos Oškinytės-Eimanavičienės – parodos „Palanga ir Šventoji heraldikoje, grafikoje, medaliuose“ pristatymas.

Šventinio Parlamento galerijoje vyksiančio renginio metu pristatomi Palangos talentai – numatytas ne tik Lietuvoje bet ir Europoje koncertavusių jaunųjų muzikantų, S. Vainiūno mano mokyklos auklėtinių Algirdo Benečio (akordeonas), Manto Leonardo Lizzi (akordeonas), Dominyko Čepio (birbynė) su koncertmeistere Tamara Prokopovič pasirodymas. Jaunųjų palangiškių mokytojai – Nijolė Daukšienė (akordeonas) ir Jurgis Žalimas (birbynė).

Idėjos rengti Palangos gimtadienio šventės renginius Vilniuje vienas iš sumanytojų – fotomenininkas Adas Sendrauskas.

Atidarydamas renginį Palangos meras Š.Vaitkus ne tik darsyk priminė apie Palangą ir jos žmonių pasiekimus, bet ir pakvietė visus susirinkusiuosius atvykti į Palangą ir pasigrožėti pavasarėjančiu pajūriu.

„Pristatydami „Palangos dienas“ Seime mes atkreipiame visos Lietuvos dėmesį į tą šaliai itin reikšmingą istorinį faktą, apie kurį šalies istorija nesidomintys žmonės nelabai ir žino. Primindami istorinį krašto kontekstą, mes kartu Lietuvai pristatysime ir savo talentus. Su šiuo renginiu visuomenei Vilniuje norime padovanoti dovaną – Palangos bei Šventosios heraldikos, regalijų kūrėjų – Gražinos Oškinytės-Eimanavičienės ir Petro Barono – kūrybos parodą. Šį renginį vainikuos jaunųjų Palangos talentų ir jų mokytojų koncertas Seime“, – renginio išvakarėse kalbėjo Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas.

„V.P.“ inf.

Taip pat skaitykite: